Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Nano

Francuski kulturni centar, Knez Mihailova 31, 2. septembra u 18h, otvara izložbu pod nazivom Nano. Izložba NANO ima za cilj da podstakne razmišljanje i razgovor o nauci, o njenoj budućnosti, njenoj primeni i razvoju, ali i o mogućim zloupotrebama i rizicima u toj oblasti.

 


Mnogo se priča o nanotehnologijama: među istraživačima, finansijskim stručnjacima, inženjerima, političarima, zagovornicima poštovanja životne sredine, filozofima, novinarima, ekonomistima... Nanotehnologije izazivaju i mnogobrojne rasprave, pa čak i kontroverze.

Izložba NANO ima za cilj da podstakne razmišljanje i razgovor o nauci, o njenoj budućnosti, njenoj primeni i razvoju, ali i o mogućim zloupotrebama i rizicima u toj oblasti. Jer nanotehnologije, koje se bave beskonačno malim, šalju nam i beskonačno velike izazove.

Izložba NANO, namenjena kako deci iznad 9 godina, tako i odraslima, pa i stručnjacima, sastoji se od prikaza, animacija i video materijala koji će vas uvesti u svet nanotehnologija, naučiti vas kako se rukuje atomima i otkriti vam da ste svakodnevno okruženi nanotehnologijama!


 


Datum objavljivanja: 14.08.2008.