Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Nagrade ULUPUDS-a

Žiri ULUPUDS-a (Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije), u sastavu Slobodan Ivkov (predsednik), Imre Sabo i Jakša Vlahović, uručio je na 55. sajmu knjiga, nagrade i diplome.

 


Nagrada ilustratoru Rastku Ćiriću za ilustrovanje knjige Bash Tchelik izdavača The English Book iz Beograda.


Nagrada izdavaču Orfelin izdavaštvo iz Novog Sada za vrhunsko sinhronizovanje i produkciju grupnog ilustrovanja knjige Milenka Bodirogića Prognana Bića, od strane pet autora (Ivica Stevanović, Petar Meseldžija, Miloš Vujanović, Dragan Bibin i Vanja Todorić).


Nagrada fotografu Tomislavu Peterneku za fotomonografiju Život s fotografijom izdavača RefotB iz Beograda.


Diplomu izdavaču Kreativni centar iz Beograda za izuzetan doprinos razvoju, raznovrsnosti i opremi srpske ilustracije u periodu 2009-2010. godine kroz dve svoje biblioteke: Hajde da čitamo i Tranzit


Diplomu izdavaču Službeni glasnik iz Beograda za inovativan doprinos primenjene likovne umetnosti i književnosti kroz biblioteku Srbija i komentari.


Diplomu izdavaču Klett iz Beograda za inovacije u srpskoj likovnoj pedagogiji u periodu 2008-2009. kroz dva izuzetna udžbenika Nevene Hadži-Jovančić: Vizuelne umetnosti za mlade i Svet u mojim rukama.


Diplomu izdavaču Zavod za udžbenike iz Beograda i dizajneru izdavača Tijani Rančić za inovacije u pristupu vizuelnoj opremi knjige sa ilustracijama (O žanru i pisanju Zorana Živkovića i Glavobolje Žarka Martinovića).


 


Datum objavljivanja: 29.10.2010.