Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Nagrade Minijatura 7

Vizuelna umetnica Mila Gvardiol dobitnicaje prve nagrade na tradicionalnoj izložbi “Minijatura 7”, otvorenoj u petak,23. decembra u Maloj galeriji Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnostii dizajnera Srbije (ULUPUDS).


 


Mila Gvardiol nagrađena je za radpod nazivom „Geometrijske varijacije“ (akril na platnu, dimenzija 20x20cm),koji predstavlja dugogodišnje autorkino istraživanje geometrijskih oblika uokviru istoimene serije.



Pored Mile Gvardiol nagrade sudodeljene i Mariji Zindović - II nagrada, Sylvii Kovjenić – III nagrada,dok su pohvale žirija dobili: Ivani Prazić, Stefan Todorovići Vera Parezanović.



Povodom izložbe Zorica Đermanov, dipl.istoričarumetnosti i kustos Galerije napisala je: „Osmišljena da pokrene, da nasoraspoloži i ulepša Novgodišnje praznike, izložba MINIJATURA 7, sedmu godinučini da se prostor Male galerije ULUPUDSa, kaleidoskopski preobrazi nizomradova različitih umetničkih tehnika. Kada se na jednom mestu okupe mnogobrojnistvaraoci, originalnih ideja, dovitljivi u odabiru materijala, boja i oblika,onda nastane dopadljiva mozaička celina.“



Mila Gvardiol je rodjena 1979.godine u Beogradu. Diplomiralaje 2004. na  Fakultetu primenjenihumetnosti u Beogradu na Odseku zidno slikarstvo. Doktorirala je 2012. godine naInterdisciplinarnim  studijimaUniverziteta umetnosti u Beogradu na Odseku za digitalnu umetnost. Članica jeULUS-a od 2006. godine, a od 2011. i ULUPUDS-a. Zaposlena je u zvanju vanrednogprofesora na Fakultetu za digitalnu produkciju u Sremskoj Kamenici i Fakultetuprimenjenih umetnosti u Beogradu. Izlagala je na 35 samostalnih i preko 250grupnih izložbi. Učesnica je festivala digitalne umetnosti i likovnih kolonija.Nekoliko puta je nagradjivana za svoj umetnički rad.

Izložba će biti otvorena do 20.1.2023.


 



Datum objavljivanja: 27.12.2022.