Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Nagrada za konzervaciju i restauraciju "Milorad Medić"

Nagrada za konzervaciju i restauraciju "Milorad Medić", Atrijum Narodnog muzeja
31. oktobar u 13 časova.

 



 


U Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu se u četvrtak 31. oktobra u 13 časova, dodeljuje nagrada "Milorad Medić" koja se za zasluge u istaknutim rezultatima u oblasti konzeracije i restauracije slika, dodeljuje godišnje od strane udružnja konzervatora "Reantika".



Narodni muzej sa ponosom objavljuje da je laureat nagrade "Milorad Medić" za 2019. godinu koleginica Sanja Lazić, viši konzervator- restaurator u Narodnom muzeju u Beogradu.



Sanja Lazić se tokom dosadašnje karijere bavila istraživanjem slikarskih tehnoligija, realizacijom konzervatorsko-restauratorskih radova na velikom broju slika iz Kolekcije Narodnog muzeja, Među kojima su i izuzetna ostvarenja Ibera Robera, kao i rad na Devojci u plavom, Đure Jakšića. Aktivno učestvovalia u zaštiti kulturnih dobara od velikog i izuzetnog značaja.

Takođe se bavila i edukacijom mlađih kolega, preventivnom zaštitom, kao nezaobilazni saradnik učestvovala u realizaciji brojnih izložbi Narodnog muzeja.




Na svečanosti prisutnima će se obratiti v.d. direktora narodnog muzeja, Bojana Borić Brešković i predssdnik udruženja "Reantika" Jovan Pantić, konzervator savetnik Narodnog muzeja u penziji, predviđen je muzički program i koktel.



Datum objavljivanja: 29.10.2019.