Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Nagrada Pavle Vasić

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije raspisalo je konkurs za Nagradu Pavle Vasić koja se dodeljuje za tekstove iz oblasti primenjene umetnosti i dizajna

 



 


Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije raspisalo je konkurs za Nagradu Pavle Vasić koja se dodeljuje za tekstove iz oblasti primenjene umetnosti i dizajna objavljene u svim vrstama stručnih publikacija (monografije, knjige, zbornici), teoretski i kritički rad o primenjenoj umetnosti objavljen u medijima, kao i za autorske izložbe uz odgovarajući stručan tekst.





U obzir su dolazili radovi objavljeni tokom 2022. godine.



Konkurs je bio otvoren od 16. januara do 01. februara 2023. godine.





Na osnovu konkursnog materijala, Žiri u sastavu dr Mirjana Gligorijević Maksimović, predsednica Žirija, mr Bojana Popović i prof. dr Milan Popadić jednoglasno je doneo odluku da Nagradu Pavle Vasić za 2022. godinu dodeli Biljani Crvenković za studijski katalog izložbe Na staklenom putu: umetnost stakla i reprezentacija u Srbiji 1850-1950, izdavač: Muzej primenjene umetnosti, Beograd, 2022.





Nagrada Žirija se dodeljuje u ponedeljak, 13. marta. 2023. godine u 13.00 sati u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti, Kosančićev venac, 29/1 .





Pokrovitelj nagrade je Ministarstvo kulture Republike Srbije.





Opširnije na strani: http://www.ulupuds.org.rs/Aktuelnosti.htm


 


Datum objavljivanja: 09.03.2023.