Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Nagrada Pavle Vasić

ULUPUDS je dodelilo jNagradu Pavle Vasić koja se dodeljuje za tekstove iz oblasti primenjene umetnosti i dizajna objavljene u svim vrstama stručnih publikacija, teoretski i kritički rad o primenjenoj umetnosti objavljen u medijima, kao i za autorske izložbe uz odgovarajući stručan tekst.

 



 


Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije raspisalo je konkurs za NAGRADU PAVLE VASIĆ koja se dodeljuje za tekstove iz oblasti primenjene umetnosti i dizajna objavljene u svim vrstama stručnih publikacija (monografije, knjige, zbornici), teoretski i kritički rad o primenjenoj umetnosti objavljen u medijima, kao i za autorske izložbe uz odgovarajući stručan tekst.

 

U obzir su dolazili radovi objavljeni tokom 2016. godine.

 

Konkurs je bio otvoren od 16. januara do 14. februara. 2017. godine.

 

Nagrada Žirija saopštava se i dodeljuje u ponedeljak, 13. marta. 2017. godine u 13.00 sati u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti, Kosančićev venac 29/1.

 

Žiri koji čine: dr Vesna Kruljac, istoričar umetnosti, predsednik Žirija, Draginja Maskareli, istoričar umetnosti i prof. dr Dragan Bulatović, istoričar umetnosti, dodeliće Nagradu Pavle Vasić za 2016. godinu: dr Dejanu Sretenoviću, istoričaru i teoretičaru umetnosti, za knjigu Urnebesni kliker, umetnost i politika beogradskog nadrealizma, izdavač Službeni glasnik, 2016.


 



Datum objavljivanja: 13.03.2017.