Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Nadia Ionta: "Marking Body"

U utorak, 21. aprila u 19 sati u Galeriji Doma omladine Beograd, otvara se samostalna izložba kanadske autorke Nađe Jonte (Nadia Ionta), pod nazivom "Marking body / svetlosni objekti". Izložba traje do 3. maja.

 


Nadia Ionta je rođena u Montrealu gde trenutno živi i radi. Diplomirala je fakultet umetnosti na Concordia University u Montrealu, Kanada. Bavi se prvenstveno fotografijom, koju je specijalizirala 2006. godine, kao i instalacijama. Glavna preokupacija Nadie Ionte je uspostavljanje odnosa između svetla i tela. Izlagala je u Kanadi i SAD a ovo je njena druga izložba u Beogradu nakon uspešnog premijernog predstavljanja u Galeriji 73.




U Galeriji Doma omladine Beograda, Nadia Ionta će predstaviti seriju fotografija pod naslovom "Marking Body". Ova fotografska serija istražuje fragilnost ljudskog tela. Umetnica koristi sopstveno telo kao površinu po kojoj izražava fizičke tragove, transformaciju i efekat vremena. U ovom projektu Nadia Ionta koristi multiple procese da konstruiše fotografsku sliku. Koristeći svoje telo kao platno, iscrtavajući biološku imaginaciju na sebe, kreira utisak medicinskog radiograma. Na ovaj način umetnica, svoje telo dovodi do stanja fizičke transformacije.


 


Datum objavljivanja: 21.04.2009.