Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Nacrtaj mi pticu

U Holu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 14. decembra 2012. godine u 19 časova biće otvorena izložba koju čini izbor radova prispelih na tradicionalni konkurs.

 


Idejni tvorac i organizator konkursa je Rajna Krulj, akademski slikar i nastavnik likovne kulture. Organizatori izložbe su osnovna škola “Vuk Karadžić” i Narodni muzej Zrenjanin.

Tema ovogodišnjeg konkursa bila je “Nacrtaj mi pticu”. Na konkurs je poslato preko 500 radova iz osnovnih škola grada Zrenjanina, škola sa teritorije zrenjaninske opštine, kao i iz osnovne škole “4.oktobar” Vojvoda Stepa, “Matija Gubec” Tavankut i „Majšanski put“ Subotica. Posetioci će biti u prilici da vide oko 100 radova (crteža, slika, slika na crepovima i nagrađenu skulpturu).

Žiri je radio u sastavu: Dušanka Đorđević, akademski slikar - scenograf i nastavnik likovne kulture, Bogdan Đorić, akademski slikar i Rajna Krulj.

Dodeljene su 3 treće, 2 druge i po jedna prva nagrada u kategorijama nižih i viših razreda, kao i dve specijalne nagrade: za inovaciju seriji radova „Ptice na crepovima“ i za skulpturu na temu ptice.


Datum objavljivanja: 11.12.2012.