Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Na tragu svetlosti 2017.

Otvaranje izložbe fotografija Foto saveza Srbije pod nazivom "Na tragu svetlosti 2017", koja će biti otvorena u Galeriji`73, u četvrtak, 20. aprila 2017. u 19. časova.
Izložba će biti otvorena do 2. maja, 2017. godine.


 Foto: Fadil Šarki


 


NA TRAGU SVETLOSTI je tradicionalna izložba Foto saveza Srbije nagrađenih fotografija iz prethodne godine. U Mesecu fotografije u Beogradu, Galerija '73 i Foto savez Srbije uspešno nastavljaju saradnju u vidu organizovanja prolećne, tradicionalne izložbe fotografija "Na tragu svetlosti".


Izložbom fotografija "Na tragu svetlosti" Foto savez Srbije prezentuje najnovija ostvarenja svojih najuspešnijih autora, u vidu godišnje smotre, pre svega, amaterskog fotografskog stvaralaštva radi afirmacije fotografije i njenih autora. Selektovane su sve fotografije koje su tokom prethodne 2016. godine nagrađivane na izložbama najvišeg ranga u zemlji i inostranstvu. Ovom prilikom digitalna zbirka savremenih radova FSS proširena je za nove radova od oko 50 autora.



Za izložbu „Na tragu svetlosti“ slobodno se može reći da je to jedna od boljih izložbi u Srbiji, zato što je tu reč o predstavljanju najboljih fotografija, isto toliko fotografa iz Srbije koji su osvojili zlatne, srebrne i broznane medalje na najznačajnijim domaćim foto konkursima prvog ranga, kao i na međunarodnim izložbama širom sveta, a pre svega pod patronatom FIAP-a (Međunarodne organizacije umetničkih fotografa).



Verujemo da će svi ljubitelji umetnosti, fotografije posebno, doživeti istinsku radost na izložbi u Galeriji '73 koja će zasigurno potvrditi da je u pitanju vitalna vizuelna snaga fotografskih stvaralaca, članova Foto saveza Srbije.


Izložbe "Na tragu svetlosti" održavaju se od 2007. godine i ovogodišnja je JEDANESTA u nizu.


 


 



Datum objavljivanja: 18.04.2017.