Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Na tragu svetlosti

U petak, 27. maja u 20 časova u Galeriji 73, Požeška 83a, otvara se godišnja izložba Foto saveza Srbije: "Na tragu svetlosti". Izložba traje do 9. juna.


 


Izložbe "Na tragu svetlosti" održavaju se od 2007. godine i ovogodišnja je peta u nizu. Iako je u pitanju tek početak formiranja savremene zbirke fotografija, ona već danas, sa svojih preko 800 radova, predstavlja značajnu podlogu prilikom formiranja reprezentativnih kolekcija kojima se Foto savez Srbije uspešno predstavlja širom sveta. Izložbom fotografija "Na tragu svetlosti" Foto savez Srbije prezentuje najnovije fotografije svojih članova koje se uključuju u savremenu zbirku fotografija ove organizacije.




Selektovane su sve fotografije koje su tokom prethodne 2010. godine nagrađivane na izložbama najvišeg ranga u zemlji i inostranstvu. Ovom prilikom digitalna zbirka savremenih radova FSS proširena je za 203 fotografije od 65 autora. Za izlaganje u Galeriji '73, Umetnički savet Foto saveza Srbije je napravio uži izbor od 46 fotografija, sa namerom da publici na najbolji način prezentuje savremene radove svojih članova.


 



Datum objavljivanja: 24.05.2011.