Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Muzeji kao mesta pomirenja

Osmi kolokvijum Međunarodne asocijacije istorijskih muzeja u saradnji sa Istorijskim muzejom Srbije, Beograd, održaće se pod nazivom "Muzeji kao mesta pomirenja" u Beogradu , od 24 - 27. septembra 2008. u Hotelu IN, Bulevar Arsenija Čarnojevića 56, Novi Beograd.

 


Vreme: 10 časova

Datum: 24. septembar 2008. godine

Mesto: Hotel IN, Novi Beograd, Bul. Arsenija Čarnojevića 56 (sala za konferencije, prizemlje)


Učesnici:

Gospodin Nebojša Bradić, ministar kulture

Gospođa Ana Stolić, direktor Istorijskog muzeja Srbije

Gospođa Ljubinka Trgovčević,  predsednica Organizacionog odbora


Tema konferencije:


Istorijski muzej Srbije biće domaćin Međunarodne konferencije (kolokvijuma) istorijskih muzeja  koja će se održati u Beogradu  u periodu od 24. do 27. septembra 2008. godine.

Na konferenciji će učestvovati  i svoje radove izložiti članovi Međunarodne asocijacije istorijskih muzeja (MAIM), IKOM-a i Muzejskog društva Srbije.

Specifičnost ovogodišnje konferencije je izabrana tema konferencije-

"Muzeji kao mesto pomirenja". Tema je posvećena aktivnoj ulozi koju muzeji treba da imaju u procesu pomirenja strana sa različitim uverenjima, prevazilaženju  razlika u tumačenju i interpretaciji sukoba u bližoj i daljoj prošlosti .

Posebna pažnja na konferenciji biće posvećena odnosu muzeja i raznovrsnih politika reprezentacije, prevazilaženju problema stvaranja kulturnih razlika koje ostvaruju utisak istorijske promene i načinu prepoznavanja upliva politike i  ideologije.


Portfolio Istorijski muzej Srbije


 


Datum objavljivanja: 22.09.2008.