Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Muzej u srcu grada

Tokom zimskog raspusta, od 28. januara do 12 februara trajeće manifestacije Muzej u srcu grada. Proširujući dijapazon muzejskih programa, želja organizatora je da tokom školskih raspusta posetioci otkriju višestruke mogućnosti učestovanja, učenja i uživanja u boravku u muzeju.


 


Programi manifestacije su namenjeni svim zainteresovanim sugrađanima i posetiocima Beograda, a sastoje se od niza aktivnosti osmišljenih i za decu i za odrasle.



28. januar u 12 – svečanost uz okupljanje učesnika likovnog konkursaZimski praznik za pamćenje . Izložba odabranih radova i uručenje nagrada pobednicima. Druženje će upotpuniti radionica Moj doživljaj Svetog Save.



3. februar u 12– Muzej za bake, deke i unuke. Stručno vođenje za odrasle i Potraga za zagonetnim predmetom za decu omogućiće posetiocima prijatne trenutke u Muzeju Vuka i Dositeja.



4. februar u 19 – nedelja 5. februar u 10 – radionica Noć u muzeju. Prijavljena deca uzrasta 7-10 godina imaće nesvakidašnju mogućnost da provedu noć u Muzeju Vuka i Dositeja. Tom prilikom će, stičući nova priajteljstva, upoznati bolje muzej i ostavštinu Vuka Karadžića i Dositeja Obradovića. Prijave će se primati od utorka 31. januara u 8.00 isključivo na adresu l.ham@narodnimuzej.rs 



5. februar u 12 – Kafane i mehane starog Dorćola. Razgovor uz kafu sa sugrađanima. Uz naše priče o starim kafanama, želeli bismo da čujemo i sećanja posetilaca na stari Beograd.



8. februar u 18 – predavanje Život narodnh bajki održaće dr Nataša Stanković – Šošo Filološki fakultet u Beogradu. Biće reči o  poreklu i ulozi bajki u životu ljudi nekada i danas. Ulaz na predavanje je slobodan.



10. februar u 12 – Muzej za bake, deke i unuke, Stručno vođenje za odrasle i radionica Moja mala mrtva priroda može biti zanimljiv sadržaj zimskog raspusta .



Redovni termini za vođenja kroz izložbenu postavku muzeja posvećenu Vuku Karadžiću i Dositeju Obradoviću, kao i priča o zgradi muzeja, jednom od najstarijih stambenih objekata u Beogradu gde je započela rad Velika škola, preteča Beogradskog univerziteta, su utorkom u 12 i subotom u 17 časova. Zainteresovani posetioci se mogu bez prijavljivanja pridružiti grupi u ovim terminima. Takođe, postoji mogućnost najave grupne posete muzeju na eduka@narodnimuzej.rs za koju se posebno organizuje vođenje kroz muzej.



Radno vreme Muzeja Vuka i Dositeja:

Utorak, Sreda i Petak – od 10 do 17 časova

Četvrtak, Subota – od 10 do 20 časova

Nedelja – od 10 do 14 časova

Ulaznica u muzej je 200 dinara, za decu 100, dok je nedeljom ulaz besplatan.


 



Datum objavljivanja: 30.01.2017.