Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Muzej u pokretu

Projekat "Muzej u pokretu" čini osam monografskih i tematskih izložbi sa delima iz zbirki Muzeja savremene umetnosti i namenjen je predstavljanju po muzejima i galerijama Srbije tokom 2008. i 2009. godine, u periodu rekonstrukcije zgrade na Ušću.

 


Izložba predstavlja preko 40 dela dela iz svih perioda Lubardinog stvaralaštva. Njome su obuhvaćena reprezentativna dela iz zbirki muzeja u Cetinju i Beograd i koja predstavljaju izbor iz retrospektivne izložbe koja je održana povodom stogodišnjice rođenja (1907 – 1974) jednog od naših najznačajnijih slikara, Petra Lubarde. 



Projekat "Muzej u pokretu" čini osam monografskih i tematskih izložbi sa delima iz zbirki Muzeja savremene umetnosti i namenjen je predstavljanju po muzejima i galerijama Srbije tokom 2008. i 2009. godine, u periodu rekonstrukcije zgrade na Ušću. Ovim projektom MSU na drugim lokacijama odrzava kontinuitet u reprezentovanju dela iz svojih zbirki, intenzivira saradnju sa institucijama u unutrašnjosti i upoznaje širu kulturnu javnost Srbije sa značajnim delima i stvaraocima jugoslovenske umetnosti 20. veka.


 


 



Datum objavljivanja: 02.06.2008.