Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Muzej afričke umetnosti

Muzej afričke umetnosti će za Noć muzeja 2008 postati svojevrsna laboratorija zvuka. Polazna osnova za audio-eksperiment je zaostavština vojvođanskog plemića Oskara Vojnića koji je početkom 20. veka putujući kroz Polineziju prikupio retke i vredne predmete.


 


Polazna osnova za audio-eksperiment je zaostavština vojvođanskog plemića Oskara Vojnića koji je početkom 20. veka putujući kroz Polineziju prikupio retke i vredne predmete: noževe, tape, batik, lule, vajangfigure i ceremonijalne predmete za obred pijenja psiho-supstance kava-kave ikonzumiranje opijata betel. Uz muziku Erika Satija, savremenika subotičkog avanturiste, samo u Noći Muzeja 2008 u Muzeju afričke umetnosti, kreiraće se iluzija duhovne klime koja se dalje transponuje preko različitih muzičkih pravaca Brajana Ina i Džona Kejdža. Veče muzičkog eksperimenta eho je brojnih muzejskih putovanja koja vode posetioce neistraženim putevima, u kojima je jedina busola ona prava, neuhvatljiva – umetnost.



Program Novih inicijativa koje Muzej afričke umetnosti radi sa eksperimentalnim umetnicima – muzika, film, fotografija – težnja je da se podrži i inicira kreativnost mladih umetnika istraživanjem načina na koji savremeni umetnici, kroz različite medije, mogu da se iskažu.



U 23h  projekcija filma Klabirint - Musical Trash Horror, koji beleži jedan momenat u beogradskim podvremenima. Dve devojke dobijaju poziv na žurku nad žurkama. Ni ne slute da ulaze u zvučni eksperiment zlog naučnika.


Portfolio Muzeja afričke umetnosti


 



Datum objavljivanja: 15.05.2008.