Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Multiverzalna izložba

Milija Belić, srpski multimedijalni umetnik, pozvan je da se predstavi sa novom serijom skulptura na "Multiverzalnoj izložb"“, koja će se održati od 26. do 30. januara 2017. u prostoru Lotremonde situiranom u pariskom istorijskom kvartu Batinjol.


 


Milija Belić, srpski multimedijalni umetnik, pozvan je da se predstavi sa novom serijom skulptura na "Multiverzalnoj izložbi", koja će se održati od 26. do 30. januara 2017. u prostoru Lotremonde situiranom u pariskom istorijskom kvartu Batinjol, sa još sedam umetnika koji pripadaju različitim likovnim orijentacijama. Došlo je vreme mešanja, mršenja, ukrštanja, saveza, amalgama – slikarstva, mode, fotografije, skulpture, pisane reči, kaže se u proglasu izložbe. U saopštenju za javnost, Mari Talon, kustos izložbe, navodi reči Bernara Fošila, direktora Muzeja u Montbelijaru, povodom stvaralaštva Milije Belića: "Radovi Belića su bazirani na optičkim efektima, na sukobu dve moguće percepcije, na ambigvitetu i, dakle, na sumnji o ispravnosti naše postojeće vizije sveta."

Na otvaranju izložbe 26. januara, u okviru modnog performansa, modna kreatorka Mira Odalović predstaviće, kao specijalni gost, nekoliko najnovijih modela koji su na granici između mode i umetnosti, inspirisanih neokonstruktivnom umetnošću.


 



Datum objavljivanja: 25.01.2017.