Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Moje drugo ja

Od 5. januara Nove godine u Galriji SULUJ se može pogledati samostalna izložba slika Vladimira Magdalenića, pod nazivom "Moje drugo ja". Izložba traje do 17. januara.

 


Ovo je druga samostalna izložba Vladimira Magdelinića.Pre skoro godinu dana ovaj darovit mladić, priredio je u Galeriji 73 svoju prvu samostalnu izložbu "Moje prvo ja!" Izložba se sastojala iz serije autoportreta, radjenih uljem na platnu, većih dimenzija, radjenih veoma slobodno, širokim i sigurnim potezima četke, u veoma eruptivnom, ekspresivnom naboju...

Istim postupkom, nastali su i pejsaži i mrtve prirode ovog slikara koji čine okosnicu njegove druge samostalne izložbe u našoj galeriji.Ovi prizori su pre svega unutrašnji pejsaži – likovni grafikoni umetnikovog bića, uzbudljivi i živi, moglo bi se reći dramatični.Oni su « rodjeni «  u snažnim sudarima bojenih nanosa i širokih poteza, uzvitlanih partija, kao produkt trenutnog izliva pritajene energije koja kao voda iz gejzira, nezadrživo hrli na površinu...Ta snaga koja Vas « dira », koja pred Vašim očima poput bure na moru, demonstrira svoju fascinantnu silinu, na slikama Vladimira Magdelinića, artikuliše komunikaciju sa posmatračem, jednostavno, ubedljivo, plastički moćno.Vladimir Magdelinić i ovim ciklusom potvrdjuje da pripada krugu umetnika ekspresivnog, akcionog, tj. gestualnog slikarstva.

V.Magdelinić /1982.g. - Kraljevo/ je diplomirao slikarstvo na ALU u Beogradu,kod prof.M.Antonovića. Na istoj akademiji je i magistrirao kod prof. V.Veličkovića.Izlagao je na više grupnih izložbi, učestvovao na nekoliko likovnih kolonija, radionica za decu.Ovo mu je druga samostalna izložba.Živi i radi u Beogradu, kao profesor likovne kulture u školi Sv.Stefan Dečanski u Beogradu.


 


 


Datum objavljivanja: 29.12.2008.