Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Moj muzej

Muzej u Smederevu je pokrenuo projekat "Moj muzej", u okviru kojeg će biti realizovan istoimeni likovni konkurs namenjen učenicima svih smederevskih osnovnih škola uzrasta od V do VIII razreda.

 


Kao krajnji rezultat projekta predviđeno je predstavljanje nagrađenih i najbolje ocenjenih radova na izložbi u Muzeju u Smederevu, koja će biti otvorena u okviru XXI Smederevskih svetosavskih svečanosti naredne godine. Muzej u Smederevu ima izuzetno zadovoljstvo da Vas obavesti  da povodom šezdeset godina svog rada i postojanja, a pod okriljem Smederevskih svetosavskih svečanosti, raspisuje likovni konkurs na temu "Moj Muzej" namenjen učenicima svih smederevskih osnovnih škola.




Likovni konkurs smo raspisali sa željama da u godini jubileja ostvarimo blisku saradnju sa nastavnicima i učenicima smederevskih škola, zatim da im približimo kulturno-istorijsku baštinu koju čuva Muzej u Smederevu, i, na kraju, da kroz njihove likovne radove dobijemo odgovor na pitanje kako doživljavaju rad Muzeja u novom milenijumu. Poziv za učešće na ovom konkursu upućen je učenicima uzrasta od V do VIII razreda. Radovi će biti dostavljani Muzeju do 31. decembra 2009. godine. Napominjemo da će tokom decembra Muzej omogućiti slobodan ulaz i sva neophodna obaveštenja za učenike koji će pripremati radove za likovni konkurs. Takođe, na internet sajtu Muzeja u Smederevu www.muzejsd.org  date su sve informacije o radu naše ustanove.


Izložba najuspešnijih i nagrađenih radova će se prirediti u Muzeju u Smederevu tokom obeležavanja XXI Smederevskih svetosavskih svečanosti u januaru 2010. godine. Izbor radova izvršiće Komisija u sastavu: mr Snežana Cvetković, istoričar umetnosti i viši kustos Muzeja u Smederevu, Milan Marković, istoričar umetnosti i kustos Muzeja u Smederevu, mr Radoš Antonijević, vajar i docent na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, mr Nataša Milosavljević, grafičarka i profesorka likovne kulture u Gimnaziji Smederevo i  protojerej stavrofor Dobrica Kostić, arhijerejski namesnik Podunavskog namesništva SPC.


 


Datum objavljivanja: 03.12.2009.