Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Modni žurnal Srbije Aleksandrije Ajduković

U Velikoj galeriji Doma kulture Studentski grad, Bulevar Zorana Đinđića 179, Novi Beograd, u utorak, 18. novembra u 18. časova otvara se samostalna izložba Aleksandrije Ajduković, pod nazivom "Modni žurnal Srbije". Izložba traje do 2. decembra.

 


Izložba je rezultat istraživanja koje umetnica sprovodi na temu odevanja u različitim krajevima Srbije. Sagovornici su ljudi različitih generacija, etničkih grupa, društvenih slojeva u zavisnosti u kom se okruženju autorka nađe. Kroz razgovor o odevanju a uz prvobitnu nameru da sačini osobenu studiju mentaliteta, Aleksandrija Ajduković dolazi do rekonstrukcije ličnih istorija, detektovanja stanja drštveno - ekonomskih kretanja kao i mesta pojedinaca unutar stalnih promena i "trendova" kojim je život oblikovan. Tekstualni deo odgovora/intervjua inkorporiran je u neke od fotografija ili dat nezavisno, kao komplement vizelne celine.




Deo izložbe će istovremeno biti predstavljen u Tržnom centru u Bloku 70 poznatijem kao Kineski tržni centar.

Aleksandrija Ajduković je diplomirala na odseku za fotografiju Akademije umetnosti BK u Beogradu. Trenutno je na master studijama na odseku za fotografiju Akademije umetnosti u Novom Sadu.


 


 


Datum objavljivanja: 11.11.2008.