Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Moderna galerija Lazarevac

Samostalna izložba, Slobodanke Stupar u Modernoj galeriji u Lazarevcu u maju, a potom u nešto redukovanom obliku u junu u galeriji Zlatno Oko u Novom Sadu. Izložba traje od 21. maja do 4. juna.

 


Okosnicu izložbe čine dva rada, dva triptiha nastala u vremenskom razmaku od deset godina. Prvi pod nazivom "Forcing the Subjectile" 1997. nastao je na osnovu dekonstruktivističkog teksta Žaka Deride koji je u celosti prepisan na triptihu i kolažiran na metalnim stranicama knjige/objekta i čini integralni deo samog rada. Ovaj rad stoji kao na početku jednog procesa na čijem je drugom kraju rad "Chronicle" 2007. ( triptih i zvučna instalacija) i sam takođe rezultat i trag procesa rada na seriji sa nazivom "Epipleon Enies / More Concepts / More Pojmova", kao i video rad "What is a Subjectile" koji se ponovo posle deset godina bavi istim Deridinim tekstom.




Izložba je izbor iz serije radova iz poslednjih deset godina bavljenja i istraživaja...o naravi ličnog odnosa i fizičkog odnosa sa svojstvima jezika (N. Šuica)... pisma i teksta, u kome se u nomadskom kretanju kroz medije - slika, crtež, fotografija, objekti, zvuk, printovi, video - traga za unutrašnjim prostorima jezika, tokovima i presecima pravaca i ukrštanjima sa ličnim iskustvima i bićem samog umetnika.


 


Datum objavljivanja: 20.05.2008.