Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Moda za poneti

Kulturni Front predstavlja: Moda za poneti / Take Away Fashion, autorski projekat Ljudmile Stratimirović u Galeriji SKC Beograd, sreda, 10. septembar od 17 - 22h.

 


Posle uspešne majske izložbe, Moda za poneti  dobila je internacionalni karakter. Zhvaljujući podršci Ambasade Kraljevine Holandije, Beograd je posetila Olivia Glebbeek, umetnica iz Amsterdama koja je radila u studiju Magdalene Klašnje. Ovom prilikom predstaviće se oko trideset autora sa najnovijim kolekcijama, među kojima su uvek originalni Nenad Stamenković, Vesna Kracanović i Fish & Chips, kao i Tajči Čekada iz Rijeke, kreatorka ekstravagantnih modela, Katarine Dragutinović Roccella, kreatorka nakita I dečje odeće, Ivana Čemerikić, mlada nada domaće modne, kao i drugi kreatori savremenog nakita - Milutin Popović, Ljudmila Stratimirović i Ana Jakić Jevtović, Manja Radić, Ivana Rackov i Marija Banjac…

"Iz Srbije s ljubavlju" nova je inicijativa Kulturnog fronta. Pokrenuta je kao rezultat višegodišnjeg iskustva u oblasti dizajna i saradnje sa drugim umetnicima iz zemlje i inostranstva, a koja podrazumeva pokretanje proizvodnje upotrebnih predmeta koji mogu biti reprezentativan suvenir ili poklon, a delo su domaćih dizajnera. Promocija serije šolja, činija, tanjirića, časa i drugih predmeta koji nose pečat FSWL (From Serbia with love), jedan je od segmenata te inicijative.


 


Datum objavljivanja: 06.09.2008.