Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Mladi modni kreatori

U galeriji O3one održava se izložba mladih modnih dizajnera iz Finske i Švedske. Daniel Palillo i Rickard Lindquist predstaviće svoj rad od 17. do 22. novembra na izložbi pod nazivom "Umetnost sa vrha Evrope 2008".


 


Daniel Palillo i Rickard Lindquist predstaviće se beogradskoj publici sa svojim poslednjim kolekcijama. Na Fakultetu primenjenih umetnosti održaće i dve radionice sa studentima kostima. Teme će odgovarati ekološkom pristupu čitavog projekta i baviće se mogućnostima 100% iskorišcavanja materijala pri krojenju i reciklažom/redizajniranjem secondhand garderobe.


Daniel Palillo je veoma mlad modni dizajner koji živi i radi u Helsinkiju, Finska. Njegov rad karakterišu veoma izražene i predimenzionirane siluete pomalo mracne teme i izbor boja koje koristi. U kolekcijama dominira crna sa intervencijama veoma jakih boja kao što su crvena, žuta i ljubicasta. U poslednje vreme dosta koristi i patchwork. Njegovi "džakasti" modeli su do sada predstavljani u Americi, Italiji, Španiji, Danskoj, Švedskoj i Finskoj.


Rickard Lindquist je studirao modni dizajn i krojenje na Universitetu Borås u Švedskoj. Dobitnik je nekoliko nagrada medu kojima je Sisley nagrada na Mittelmoda modnom takmicenju u Italiji i prva nagrada na KappAhl dizajn konkursu u Švedskoj.


Radio je kod Vivienne Westwood kao asistent u studiju i na revijama u Parizu i Milanu. Bio je asistent dizajner u studiju Filippa K u Stokholmu, Švedska. Saradivao je, kao kostimograf, sa bendovima kao što su "The International Noise Conspiracy" i "Broder Daniel". Predaje modni dizajn i konstrukciju kroja u Švedskoj školi za tekstil na Univerzitetu Borås.


Dizajn Rickarda Lindquista karakteriše veoma složena konstrukcija kroja koja ima svoje korene u klasicnom krojackom zanatu. On kombinuje avangradno sa klasicnim, i na neki nacin osporava naše videnje tela i odevanja.


 



Datum objavljivanja: 21.11.2008.