Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Miša Zdravković u Galeriji Crnjanski

22. oktobra 2008. u 19 časova biće održano otvaranje izložbe Miše Zdravkovića. Izložba će biti otvorena do 5. novembra 2008.

 


"Čudan je taj svet motiva u kojima se realno i sanjano prepliću. Stvara predstave i u toj svojoj jednostavnosti i kontrastu kompozicije, linija oblika, ostavlja utisak harmonije sklada mira a i nemira, ravnoteže koju Miša nalazi u sebi. Ovo slikarstvao spaja harmoniju i kontrast, svetlo i tamno, jako i slabo, staro i novo, pretvarajući ih u oduhovljenu životnu stvarnost.




I modernist i klasik ima u sebi u isti mah nečeg prefinjenog, stilozovanog, slobodnog, hotimičnog, racionalnog, a instinktivnog. TA raznolikost i kontrast čini ga vrhunskim umetnikom.

Na njegovim slikama nema čoveka jer je Miša samo posmatrač. Sa druge je strane slike. Sa koje neka sam izabere. Veoma jednostavno izgledaju ovi pejzaži. Ali, zar nisu takvi u svojoj netaknutosti. Kao da se umetnik stopio sa prirodom u želji da je ne naruši svojim prisustvom. Skoro da je u njoj nestao. Da joj se večeras i ovde pridružimo. Makar gledanjem, a ono je viđenje, a ovo je opet – mišljenje."


 


Datum objavljivanja: 17.10.2008.