Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Miodrag Branković

Otvaranje izložbe fotografija Miše Brankovića pod nazivom "Pariz" biće održano 23. maja 2008. u 19 časova. Izložba će biti otvorena u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom i traje do 4. juna 2008.


 


Miodrag Miša Branković rođen je 01.01.1954. godine na Cetinju. Svoje opredeljenje i životnu misiju odredio je još davne 1978. godine, kada je postao član Udruženja foto i filmskih radnika Srbije.

Po struci mašinski inženjer, poštovalac ljudskog umeća, a po vokaciji esteta koji se zaljubio i nikad nije prestao da se divi lepoti prirode, kao najvećem stvaralačkom delu. Tu dvojnost svoje fascinacije uspeo je da pomiri samo kroz fotografiju, stalno iznova beležeći neponovljivu lepotu pejzaža, mora, prirodnog ambijenta i onog što je čovek uspeo da utka u taj prostor.




Od 1994. godine živi u Solunu i Atini i radi kao dopisnik evropskih TV novosti. U njegov objektiv se useljava obrađeni kamen kroz koji ljudska civilizacija vekovima ispisuje najočuvaniju knjigu istorije. Harmonija ljudskog dela i prirodnog ambijenta, monumentalna kultura kroz kamene zidove, ruševine koje, iako oštećene, crtaju lepotu prošlosti. Brankovićevo divljenje kroz objektiv svaki put uspeva da zabeleži najlepšu kompoziciju i da je stavi van rušilačke snage vremena. Bogati fotografski opus koji nastaje, sadržaj je mnogobrojnih izložbi u solunskim i atinskim klubovima.


 



Datum objavljivanja: 21.05.2008.