Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Mine be thy love and thy love’s use their treasure

U petak, 23. juna, od 18 časova, u Galeriji SULUV biće otvorena izložba Barbare Subotić, Teodore Petković, Filipa Baloš, pod nazivom Mine be thy love and thy love’s use their treasure.


 


 Izložba je deo pratećih programa Završnih izložbi Akademije umetnosti u Novom Sadu i predstavlja jedan od vidova saradnje ove institucije i Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine. Autorke Barbara Subotić, Teodora Petković i autor Filip Baloš, su studenti treće godine studijskog programa Likovne umetnosti, modul Slikarstvo, Akademije umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Gorana Despotovskog sa saradnicima Anom Vrtačnik, Lukom Drljan i Nemanjom Milenkovićem. Izložba će biti otvorena do 30. juna 2023.



Barbara Subotić

Barbara Subotić (2000, Senta). Od 2015. do 2019. godine pohađala je gimnaziju za talentovane učenike sa domom "Boljai" u Senti. Nakon srednje škole, 2020. godine upisuje Akademiju Umetnosti u Novom Sadu, modul slikarstvo i trenutno pohađa treću godinu studija. Učestvovala je na brojnim grupnim izložbama kao što su: grupna izložba studenata Akademije sa temom „Obično-U enterijeru“ 2022. Novi Sad; „Obično-Figura u prostoru“ 2022. Novi Sad; „Razlike“ 2021. Novi Sad; „Pannon New Wave“ grupna izložba mladih vojvođanskih umetnica 2019. Subotica, „III. Kiállni Sosem Art – VIFÓ“ 2019. Subotica. Učestvovala je i u Temerinskoj likovnoj i stvaralačkoj koloniji  sa nazivom „TAKT“ 2021. godine. Trenutno se bavi uljanom tehnikom unutar slikarstva i istražuje intimne prostore i svetlosne odnose.

 

Teodora Petković

Teodora Petković (2001, Novi Sad). Završila je srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput” u Novom Sadu, a trenutno studira slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Pored slikarstva i primenjenih umetnosti, bavi se i muzikom i svira gitaru. Uživa u povezanosti sa prirodom, koncertima i knjigama. Nagrađena je Vidovdanskom nagradom za postignute rezultate na republičkim takmičenjima 2019-2020 godine. Učestvovala je na grupnim izložbama: 2018. izložba postera 10. oktobar, Svetski dan mentalnog zdravlja, Novi Sad; Priča o dvoje umetnika – Ljubica Sokić i Bogdan Šuput, Novi Sad; Uža konkurencija za najbolji slogan i poster na temu podizanja svesti o važnosti ranog otkrivanja raka dojke, Beograd; 2021. Završna izložba studenata prve godine Akademije umetnosti, Novi Sad; Šok Zadruga – U enterijeru/Figura u prostoru, Novi Sad; 2022. Muzika u drugom ključu, Akademija umetnosti Tvrđava, Novi Sad; 2023. Paleta Mladih, Kulturni Centar Vrbas.

 

Filip Baloš

Filip Baloš, (2001, Novi Sad). Dolazi iz muzičko dramske porodice u kojoj je od malih nogu razvio ljubav prema umetnosti. Još sa četiri godine, počeo je pokazivati interes ka slikarstvu i muzici. Kao mali, sa svojim bratom Boškom nastupao je na raznim muzičkim festivalima i učestvovao u mnogobrojnim predstavama. 2016. godine, upisao je srednju školu za dizajn, „Bogdan Šuput“. Bio je deo raznih grupnih izložbi i slikarskih kolonija. Od 2017. godine počeo je da se bavi pisanjem pesama i muzičkom produkcijom. U veoma kratkom periodu, uspeo je da izgradi svoj prepoznatljivi stil. 2023 godine, Filip je učestvovao na izboru za pesmu za evroviziju 2023. gde se izdvojio kao jedan od favorita. Po završetku srednje škole, Filip je upisao prvu godinu Akademije umetnosti u Novom Sadu, modul slikarstvo.



Datum objavljivanja: 20.06.2023.