Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Miloš Đorđević, Dislokacija

U Galeriji O3one od 23. marta se može pogledati izložba Miloša Đorđevića "Dislokacija". Okosnica projekata je razmatranje o grafičkom mediju kao formi umesto sredstva izražavanja.

 


Savremena praksa utemeljena na tradicionalnim vrednostima


Okosnica projekata je razmatranje o grafičkom mediju kao formi umesto sredstva izražavanja. Težnja ka autonomiji samog medija, a upravo kroz  novu procenu vrednosti istog. Smatram da grafika može biti legitimno i autentično autorsko delo koje ima mogućnost identičnog ponavljanja, što se odnosi na karakteristiku medija, a ne dela nužno. Shodno tome generišem otisak oslobođen od faseta, margina, klasicne signature, on se potpuno sjedinjuje sa podlogom koja gubi ulogu nemog nosača otiska i postaje aktivan element. Otisak više nije puki (s)likovni prikaz. Biva rasterećen piktoralnog elementa sve do površine, konkretne plohe, što ustvari i jeste. Startna pozicija u radu je

ekspanzija kroz koju se u daljem razvoju prožimaju makro i mikro aspekti.


Miloš Djorđević rođen je 1978. godine u Ćupriji. Diplomirao na Akademiji Likovnih umetnosti u Prištini, a magistrirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Clan je ULUS-a od 2005. godine.


Imao je sedam samostalnih izložbi. Učestvovao je na preko 70 nacionalnih i međunarodnih grupnih izložbi, bijenala i trijenala (Makedonija, Rumunija, Mađarska, Slovenija, Italija, Portugalija, Španija, Češka, Poljska, Belgija, Kanada, SAD, Meksiko, Urugvaj). Nagrađivan je više puta.


 


Datum objavljivanja: 23.03.2009.