Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Miloš Bojić Senovita mesta

U četvrtak, 2. aprila u 19 časova, u galeriji Qucera, otvara se izložba slika Miloša Bojića. Na izložbi koja će trajati do 15. aprila, mogu se pogledati ulja na platnu koja su nastala u poslednje dve godine.

 


Na otvaranju će gostovati i mladi pijanisti iz klase prof. Ivane Smolić, M.S. "Davorin Jenko", a nakon mini koncerta biće organizovan koktel u čast umetnika.


"Voda, zemlja, vazduh, podzemni i nadzemni svet vezuje i razvezuje zemlju i nebo. Seme i klica nose u sebi značenje rađanja, nicanja, sazrevanja, zrenja i kraja bez završetka. Oni nisu samo dekorativne kulise pred kojima se odigrava ljudska drama i komedija kao što nisu samo hrana, lek ili otrov, već su i svete, senovite, demonske, božanske i mitske...


...Slikar odbacuje oštru podelu na zbilju i privid, velike teme u korist malih partikularnih, koje su pojednako značajne. Slikarstvo Miloša Bojića je odvojeno od zbilje i nije zapravo njegov odslik, već naglašava kontinuitet, esencijalnu istinu, diskontinuitet – kroz pukotine tišine koja je prisutna ne u delu, nego kroz njega...


...Od naturalizma do apstrakcije, od minornog do univerzalnog,  slikarstvo Miloša Bojića nas podstiče da mu verujemo i da njegov sočan kolorit, optimistički i čist, u sebi nosi ritam i impuls novog, jasnog i kompletnog slikarskog izraza."


Nina Dimić




Miloš Bojić je rođen 20. februara 1959. u Beogradu. Clan ULUPUS-a od 1997. godine. Završio Visu pedagošku školu - likovni smer 1986. godine. Godine 1995. zavrsio Akademiju za slikarstvo i konzervaciju SPC. Aktivno izlaže od 1997. godine.


 


Datum objavljivanja: 01.04.2009.