Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Milorad Mladenović: Neposredni konteksti

Likovna galerija, Knez Mihailova 6. 17. novembar - 10. decembar 2016. godine
Izložba autora, Milorada Mladenovića, pod nazivom, "Neposredni konteksti".


 


Izložba Milorada Mladenovića, dobitnika nagrade Kulturnog centra Beograda na 55. Oktobarskom salonu, pod nazivom Neposredni konteksti  je doktorski rad umetnika na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu i definisan je u dve osnovne komplementarne celine koje se bave statusom teksta u društvenoj komunikaciji kroz medije crteža, instalacije, video zapisa i digitalne forme. Osnovnom zamisli celine izložbe ističe se nestabilna, subjektivna, zanemarena ili ukinuta komunikativnost u savremenim okolnostima življenja ili egzistencije. Celina sadržaja nije organizovana kao definicija ili niz definicija u posmatranju ovih problema, već kao niz raznovrsnih sadržaja koji govore o različitim pozicijama ili sadržajima u kojima je pitanje odsustva teksta vidljivo.



Milorad Mladenović je diplomirao i magistrirao slikarstvo na FLU u Beogradu. Zaposlen je od 1995. na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu kao vanredni profesor. Izlagao je na desetak samostalnih izložbi u zemlji i učestvovao je na brojnim međunarodnim izložbama savremene vizuelne umetnosti i arhitekture u zemlji i regionu. Dobitnik je više značajnih nagrada, među njima i Nagrade Memorijala „Nadežda Petrović“ 2000, nagrada na  Oktobarskim salonima 2000, 2003. i 2014. godine.  Dela mu se nalaze u nacionalnim institucijama i privatnim kolekcijama u našoj zemlji. Povremeno objavljuje tekstove iz oblasti savremene vizuelnih umetnosti i arhitekture.

 



Program uz izložbu:



Subota, 19. novembar

13:00–16:00 - KCB radionica za mlade, koncepcija i organizacija dr Ana Nedeljković, vizuelna umetnica i urednica za edukaciju u Kulturnom centru Beograda

 



Subota, 19. novembar u 13:00

Dobre navike - Šetnja kroz savremenu umetnost Beograda


 


 



Datum objavljivanja: 15.11.2016.