Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Milija Belić: Paralelni svetovi

Promocija albuma Paralelni svetovi našeg poznatog umetnika Milije Belića, slikara, skulptora i teoretičara umetnosti, biće održana u velikoj sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu u petak 30. septembra u 18 časova, u okviru 19. Međunarodnog salonastripa.


 


Uz slajd projekcije, biće predstavljena i knjiga ECCE HOMO koju su nedavno objavili Čigoja i Društvo za kulturnu saradnju Srbija-Francuska. O stvaralaštvu Milije Belića govoriće direktor i glavni urednik Izdavačke kuće Dečje novine Dositej Dragan Milovanović, prof. dr Jelena Novaković, predsednik Društva za kulturnu saradnju Srbija-Francuska i priređivač knjige “Ecce Homo”, kao i sam autor.



Milija Belić, ovogodišnji dobitnik nagrade “Srećko Jovanović”, koju dodeljuje izdavačka kuća Dečje novine Dositej i Opština Gornji Milanovac, jedan je odznačajnijih predstavnika geometrijske apstrakcije u međunarodnim okvirima. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1978. godine, a doktorsku tezu odbranio na Sorboni 1994, stekavši titulu doktora umetnosti i nauka o umetnosti Pariskog Univerziteta. Izlagao je na velikom broju samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu i dobitnik je više nagrada i priznanja. Objavio je veći broj knjiga i tekstova iz domena teorije umetnosti.


 



Datum objavljivanja: 28.09.2022.