Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Milica Rakonjac, Trenutak po trenutak

U četvrtak, 27. februara u 19 sati u Galeriji '73, Požeška 83a, otvara se samostalna izložba radova autorke Milice Rakonjac, pod nazivom, "Trenutak po trenutak". Izložba traje do 11. marta, 2014. godine.


 


Milica Rakonjac, rođena je 1970. godine u Tuzli. Godine 1997. diplomirala je  na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na slikarskom odseku u klasi profesora Momčila Antonovića. Godine 2000. magistrirala je na slikarskom odseku FLU u Beogradu u klasi profesora Momčila Antonovića. Primljena je u  ULUS 2002. godine i ostvarila status samostalnog slikara. Angažovana je 2003. kao stručni saradnik-edukator za specijalističke kurseve Univerziteta umetnosti u Beogradu. Od 2005. godine angažovana je kao likovni urednik u Izdavačkoj kući FEDON u Beogradu. Od 2008. godine radi kao predavač na predmetu crtanje na Akademiji lepih umetnosti, slikarski odsek u Sremskim Karlovcima.


Radovi koji će biti izloženi u Galeriji`73 nastali su kolažnim postupkom, kombinovanjem porodičnih fotografija i crteža, beleženjem trenutaka i atmosfera iz svakodnevnog života i neposrednog okruženja. Nakon obrade, radovi su finalizovani kao digitalne grafike.  Naziv izložbe “Trenutak po trenutak...”  odnosi se na neprestani proces opažanja “pravog” trenutka koji bi trebalo da se pribeleži jer je viđen kao poseban i važan, “običan” a  viđen kao neobičan, da se zaustavi u vremenu na fotografiji ili crtežu.  Izložba je izbor slika iz likovne beležnice koja nastaje godinama korak po korak, trenutak po trenutak - svakog dana. Radovi su nastali 2012. i 2013. godine . Nisu izlagani do sada ni na samostalnoj ni kolektivnoj izložbi.

 



Datum objavljivanja: 27.02.2014.