Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Milica Nikolić: Genius Loci

Milica Nikolić "Genius Loci", Kula Gardoš, Zemun, otvaranje izložbe 19. aprila, u 19h. Serija fotografija rađena analognom kolor tehnikom sa različitih vrsta filmova.



Foto: Milica Nikolić


 


Prostorna instalacija "proklijale" fotografije je štampana na ručno pravljenom papiru sa pažljivo odabranim autohtonim semenjem biljaka. Kadorvi koji okružuju instalaciju su inspirisani osećajima prisutnosti nevidljivih zaštitničkih duša, Genius Loci (lat.), na mestima kao što su Veliko Ratno Ostrvo, obale Dunava, sokaci i bregovi Zemuna. Tokom izložbe čete imati prilike da priuštite limitirane primerke foto-razglednica na ovom neobicnom medijumu koju možete da čuvate ili zasadite.





Milica Nikolić (1986) diplomirala je na katedri za konzervaciju i restauraciju 2010. godine na Fakultetu Primenjenih Umetnosti u Beogradu. Autorka je 7 samostalnih izložbi i učestvovala na brojnim grupnim izložbama i projektima u Srbiji, Makedoniji, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Austriji, Japanu.. Član je ULUPUDS-a od 2013.godine. Organizovala je više umetničkih izložbi i kulturnih projekata kao što su ,,Foto-Narativi”. Živi i radi u Zemunu kao nezavisna multimedijalna umetnica i fotografkinja.

http://milicanikolicphotography.blogspot.rs/

micikitis@hotmail.com


 




 


Datum objavljivanja: 06.04.2017.