Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

MIlica Krstić: Momenti

Foaje Kulturnog centra Pančeva Vojvode Živojina Mišića 4, Pančevo Izložba "Momenti" Milica Krstić od 25. januara do 12. februara 2023. Otvaranje: 25. januara, u 18.45

 



 


Beskonačnim traganjem za smislom u ovoj nepredvidivoj stvarnosti, umetnica je, pokušavajući da razume sebe, pokušala da kroz radove nečemu neuhvatljivom i subjektivnom da oblik. Umetnica se bavi momentom, delićem večnosti u kojem plutamo i jedino postojimo. Prepuštena trenutku i toku ideje, ona mislima, strahovima i osećanjima daje oblike u fizičkom svetu. Izložbu čine apstraktne zidne kompozicije, koje karakterišu odnosi kolorističnih amorfnih formi i linija koji plutaju i opisuju jedno stanje, momenat u kojem umetnica stvara.

Biografija

Rođena je u Pančevu, 1994. godine. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2019. godine, na odseku Primenjeno slikarstvo, u klasi profesora Nikole Božovića. Master studije završava 2020. godine, na istom odseku. Od 2022. godine je član ULUPUDS-a. Učestvovala je na brojnim grupnim izložbama.


 



Datum objavljivanja: 24.01.2023.