Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Milica Jauković u GSU

U utorak, 9. decembra u 19. časova u Galeriji savremene umetnosti Smederevo otvara se samostalna izložba Milice Jauković.Grafike i crteži Milice Jauković moći će da se pogledaju do 21. decembra.

 


"Svoj likovni izraz autorka gradi na što pročišćenijim i svedenijim elementima, izuzimajući bilo kakvu suvišnu interpretaciju. Iako jasno definisani, pre svega samim nazivom (Vozovi, Parada vozova...) i konkretnom predstavom, potom autorkinim svesnim i namernim odabirom tehničke izvedbe koja ih čini gotovo fizički izdvojenim i odredjenim, "vagoni" ovoj mladoj umetnici služe tek kao polazni element za realizaciju slike. Oni nipošto nisu samo puko interpretiranje stvarnih objekata. U svojoj pojavnosti i likovnosti, oni znače mnogo i suštinskije više. Njihovo kompozicijsko ređanje, ukrštanje, preplitanje, ukazuje na jedan dublji i složeniji odnos koji je deo autorkine impresije i lične preokupacije."


Milica Radulović, istoričar umetnosti


Milica Jauković Grković je rođena 1979. u Beogradu. Ekonomski fakultet u Beogradu završila 2003. godine. Apsolvent na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, grafički odsek, u klasi prof. Dragana Momirova.


Kolektivne izložbe (izbor):

2006. Galerija Studentski grad, 13. bijenale studentske grafike, Beograd

2006. Paviljon Cvijeta Zuzorić, Zvona Metohije, aukciona izložba ULUS-a, Beograd

2006. Galerija Studentski grad, Izložba nagrađenih na 13. bijenalu studentske grafike, Beograd

2006. GSUS, Izložba studenata, Smederevo

2007. Izložba nagrađenih na 13. bijenalu studentske grafike, Zvečan

2007. Izložba nagrađenih na 13. bijenalu studentske grafike, Herceg Novi


 


Datum objavljivanja: 08.12.2008.