Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Milica Antonijević

U Likovnom salonu KCNS -a od 11. do 24. aprila biće održana izložba grafika Milice Antonijević.


 


Već dugi niz godina se pored grafika velikog formata Milica Antonić se bavi i izradom grafika malog formata, tako da se ideja za realizaciju ove izložbe sama nametnula. Imajući u vidu duži vremenski interval u kojem su grafike nastajale (1995-2007) kao ravnopravan segment Miličinog grafičkog opusa, namera joj je bila da ih objedini u projektu – mini priči tj. grafičkom lavirintu. Najveći deo ovih grafika je bio izlagan na brojnim izložbama mini-arta u zemlji i inostranstvu.


Postavka je upotpunjena literarnim minijaturama koje je napisala književnik Branislava Jevtović, javnosti poznata između ostalog kao pisac knjiga o grafičarima, Velizaru Krstiću (Dedal među stvarima), Bogdanu Kršiću (U grotesknom pozorištu Bogdana Kršića), slikaru Milošu Šobajiću (Energija slike)...


Milica Antonijević je rođena 11. 3. 1973. godine u Kraljevu.Diplomirala 1997. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna, odsek Primenjena grafika, atelje Grafika i knjiga u klasi profesora Milice Vučković i profesora Bogdana Kršića. Postdiplomske studije završila 2003. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna, na predmetu Grafika, kod mentora, redovnog profesora, Milice Vučković. Član ULUS-a od 1998. godine. Radi kao docent na predmetu Crtanje i  Slikanje na Filološko–umetničkom  fakultetu u Kragujevcu. U oblasti interesovanja spadaju grafika, slikarstvo, crtež, kolaž.


 



Datum objavljivanja: 24.03.2008.