Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Milena Ivanović: Priroda kao muzička pozornica

Iizložba radova "Priroda kao muzička pozornica" umetnice Milene Ivanović,
možete pogledati u Galeriji FLU (Knez Mihailova 53, Beograd), od četvrtka, 2. septembra 2021. godine, savakog radnog dana od 15 do 20č.

 


U četvrtak 2. septembra 2021. godine, umetnica Milena Ivanović biće u Galeriji FLU od 18.30 do 20č.



Izložba će trajati do 17. septembra 2021. godine.


 


Internet prezentacija: ivanovicmilena.com



Milena Ivanović je rođena 1996. godine u Beogradu. Osnovne akademske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu upisala je 2015. godine. Diplomirala je 2019. godine u klasi redovnog profesora Dobrice Bisenića. Master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu je završila 2020. godine u klasi redovnog profesora Dobrice Bisenića.




Idejni koncept predloga izložbe

Izložba koja nosi naziv ”Priroda kao muzička pozornica” sadrži radove koji su nastali slušanjem. Crteži koje ovom prilikom predlažem su se razvili iz prethodne serije čiji je glavni motiv bila priroda. Tokom rada počinjem da uviđam koliko klasična muzika ima uticaja na generalni stvaralački proces i koliko se moje sagledavanje atmosfere menja kroz prisutnost određenih klasičnih kompozicija u pozadini. Prepuštam muzici glavnu ulogu i dopuštam da interveniše na mojim radovima koji sada počinju da poprimaju veći stepen simetrije, tvrdoće, definisanosti i slojevitosti- dobijaju kvalitete koje prepoznajem u omiljenim klasičnim komadima Vivaldija, Šopena, Debisija, Ravela... Priroda u ovim crtežima i dalje ostaje lirska, nežna i fantastična, ali ona takođe prisvaja karakter pozornice ili scenografije koja služi zvuku. Idejni koncept bi zapravo bio pitanje- ”Šta vidimo kada slušamo i šta čujemo kada gledamo?”


 



Datum objavljivanja: 31.08.2021.