Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Mile Jelesijević – Slike i Žarko Bjelica - Objekti

Otvaranje samostalne izložbe slika autora Mileta Jelesijevića i objekata Žarka Bjelice, održaće se u četvrtak 23. marta 19. časova u Galeriji `73.


 


Mioljub Jelesijević rođen je 1939. godine u Srbiji. Završio je umetničku školu u Herceg Novom, a u Beogradu studirao arhitekturu.Član je ULUS-a i ULUPUDS-a.  Profesionalno se bavi slikarstvom i fotografijom. Živi i radi u Beogradu. Samostalno izlagao u Paraćinu, Boru, Kragujevcu, Svilajncu, Beogradu i Drvengradu – Mokra Gora. Učestvovao na grupnim izložbama: Oktobarski salon, Prolećna izložba ULUS-a, Jesenja izložba ULUS-a članova ULUS-a u Zagrebu, kao i na izložbama u Novom Pazaru, Berlinu, Karlovcu i Kragujevcu. Dobitnik više  nagrada i priznanja među kojima su Politikina godišnja nagrada za fotografiju “Majka iz Prekala”, Specijalna nagrada TANjUG-a  za fotografiju godine, Otkup 18. Oktobarskog salona, Otkup Muzeja Primenjene umetnosti 1988. godine, kao i mnoge druge.


Žarko Bjelica rođen je 06. juna, 1951. godine u Nikšiću. 1976. Diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu a 1980. magistrirao nai stom fakultetu. Član Ulusa. Izlagao na više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više nagrada priznanja : 2009. Zlatna igla na Prolećnoj izložbi održanoj u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“, Beograd; 1980. Otkupna nagrada Septembarskog salona Nikšić; 1976. Oktobarska nagrada grada Beograda za najbolje stručne i naučne radove studenata; 1976. Velika nagrada „Fonda Riste i Bete Vukanović“.


Izložba će biti otvorena do 4. aprila 2017. godine.



Datum objavljivanja: 07.03.2017.