Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Milan Ignjatović: Magija sa porukom

Otvaranje izložbe grafika „Magija sa porukom“ slikara, nastavnika umetnosti i kompozitora Milana Ignjatovića održaće se u sredu, 10. maja u 19 časova u Galeriji RTS, Takovska 10.
.

 



 


Na otvaranju izložbe govoriće:istoričar umetnosti Sofija LJubičić, član Saveta za likovno stvaralaštvo RTS i mr Danilo Vuksanović.



Milan Ignjatović je rođen 1956. u Bogatiću. Osnovnu školu i gimnaziju završio u Zemunu. Višu Pedagošku Školu diplomirao u klasi Miluna Mitrovića, odsek likovna pedagogija na Univerzitetu u Beogradu. Član je ULUS-a i Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Zemuna. Predsednik Aktiva likovnih pedagoga. Dobitnik prve nagrade na međunarodnom festivalu digitalne umetnosti ART-TEK, posebne nagrade za grafiku galerije "La Vista" i prolećne nagrade galerije Stara Kapetanija iz Zemuna. Do sada je izlagao na brojnim kolektivnim i samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu.



Učesnik je više likovnih kolonija i majstorskih radionica. Dugogodišnji likovni pedagog Osnivač je dečijeg likovnog salona DELIS. Član je grafičke sekcije ULUS-a.


 



Datum objavljivanja: 09.05.2023.