Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Mihailo Stanisavac, Korespodencija

U četvrtak, 3. decembra, 2009. godine u 19 časova u Galeriji Qucera, Kulturnog centra Rakovica, otvara se samostalna izložba autora Mihaila Stanisavca, pod nazivom, "Korespodencija". Izložba će trajati do 20. decembra.

 


Motiv ove izložbe je koverat i njegova unutrašnja logika odnosno raspored linija koje proističu iz njegove funkcije. Koverat je korišćen kao materijal čija je forma određena matricom, a čija ga znakovnost i upotrebna vrednost čine predmetom. Oblici koji nastaju udvajanjem ovih elemenata predstavljaju ciklus radova u kome se ogleda ritmičnost paralelne putanje, one koja se ponavljanjem odnosi na ciklus i za cilj ima pamćenje i one koja potrebu za pokretom ispunjava sećanjem čiji sadržaj/crtež postaje unutrašnjost ciklusa.

 

Koverat-motiv-raspored-funkcija-oblik-udvajanje-odnos-ciklus-ogledanje-ritam-putanja-pamćenje-statičnost kretnja-sećanje-sadržaj-unutrašnjost-crtež-znak.


(Iz predgovora kataloga) 


Mihailo Stanisavac  je Rođen je 1980. godine u Beogradu, gde je i diplomirao na odseku za grafiku FLU, 2006. godine, gde živi i radi. Član je ULUS-a od 2008. godine. Grafika "Ogledalo" otkupljena je na konkursu Grada Beograda u oblasti likovnih i primenjenih umetnosti, 2008. Dobitnik je druge nagrade na trećem "Ex-yu konkursu za grafiku", 2009. godine.


Samostalno je izlagao: 


Izložba "Grafike – crno na belo", Galerija Grafički kolektiv, januar 2009.


Prostorna video intervencija "Dvosmislenije" (sa Velom Veljković), Kafe Fleka i BG alterscena na stadionu  Tašmajdan, 2008.


Paraćin, samostalna izložba grafika, biblioteka "Vićentije Rakić", 2007.


Ljubljana, Galerija 2050, "Guns`n`Heads", izložba crteža - zajedno sa Ivanom Jovanovićem i Darkom Stojkovim, 2007.


Petrovac na moru, Galerija "Marko K. Gregović", zajedno sa Ivanom Jovanovićem i Darkom Stojkovim, 2007.   


Drugi umetnički projekti:


Učestvuje i priprema izložbu Kalendara neformalne grupe autora u kafeu Fleka, 2006, 2007, 2008, 2009.


Kao saradnik Centra za grafiku i vizuelna istraživanja vodio je prezentaciji grafičke radionice u okviru manifestacije "Noć Muzeja", 2009.


Učestvovao je u multimedijalnom projektu "Tajna venčane fotografije", kao koautor multimedije.


Međunarodni projekat - "Dunavska Odiseja", umetnik po pozivu. 


 


 


 


 


Datum objavljivanja: 01.12.2009.