Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Migranti mentalnih prostora

Vladimir Frelih, jedan od učesnika izložbe "Migranti mentalnih prostora" će u sredu, 21. decembra 2016. godine, sa početkom u 17h, u prostoru izložbe Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, prirediti stručno veđenje.


 


Vladimir Frelih je rođen u Osijeku. Master studije je završio na Akademiji umetnosti u Diseldorfu. Od 2007. godine radi kao profesor na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, a od 2010. godine je gost profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Bavi se konceptualno multimedijalnim radovima kojima ispituje granična područja samih medija. Na aktuelnoj izložbi u MSUV je koncipirao objekat / skulpturu Black Raw Memory sastavljenu od odbačenih ili nepotrebnih stvari koje je pronašao na licu mesta.


"Akademija umetnosti u Diseldorfu predstavlja pravi fenomen koji je doprineo, između ostalog, podsticanju veza između npr. Jozefa Bojsa, Marine Abramović, Ulaja, Ješe Denegrija, Biljane Tomić i Studentskog kulturnog centra u Beogradu. Relacije između različitih umetničkih scena, mesta edukacije, izložbenih prostora i pojedinaca započete još 70-ih godina 20. veka protezale su se tokom decenija sve do danas, omogućivši mnoga nova iskustva i razmene." (Sanja Kojić Mladenov)



Kustoskinja izložbe: Sanja Kojić Mladenov

Učesnici izložbe:  Klaus Rinke, Biljana Tomić, Hannes Böhringer, Igor Antić, Ivo Deković, Vladimir Frelih, Jusuf Hadžifejzović, Marcus Kaiser, Bettina Meyer, Zoran Popović, Mileta Prodanović, Zdravko Santrač, Eva Maria Schön, Krunoslav Stipešević, Dragoljub Raša Todosijević, Selman Trtovac, Milorad Vujašanin Cujo i Barthélémy Toguo

Producenti : Goethe-Institut Belgrad, Muzej savremene umetnosti Vojvodine

 

​Pokrovitelji: Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Goethe-Institut Belgrad



Trajanje izložbe: 16. decembar 2016 - 29. januar 2017.


 


 



Datum objavljivanja: 20.12.2016.