Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Metamard, Metapoetry

U ponedeljak, 23. marta u 18.30 časova u Galeriji Doma Kulture Studentski grad, otvara se izložba Metamard, Metapoetry. Printovi i video radovi sa izložbe mogu se pogledati do 30. marta.

 


Izložba printova u kojima Metamard koristi citate poznatih pesnika, koji u njenim radovima dobijaju novu, vizuelnu dimenziju, a samoj umetnici služe kao polazište za poigravanje s mogućnostima percepcije i tumačenja spoljašnjeg, "realnog" sveta. Na izložbi će biti predstavljeno i osam video radova, putem kojih Metamard, na ironičan način, koristeći popularnu formu video-spota, interpretira lično, dualističko viđenje sveta, po kojem svaka realna situacija nosi potencijalno meta-značenje.


Snežana Mocović, aka Metamard, je multimedijalna umetnica koja se nakon niza performansa i zajedničkih projekata u Nemačkoj, po prvi put predstavila beogradskoj publici u galeriji Zvono, u oktobru 2008, kada je prikazan njen zajednicki video rad "FLY!"sa umetnikom Nikolom Pešićem. Lingvista po obrazovanju i fakultetski profesor na germanistici u Kragujevcu, Metamard u umetnosti istražuje mogućnost povezivanja (meta)jezika i vizuelnog izraza.


Radno vreme Galerije svakog dana osim nedelje od 17:00 do 21:00


 


Datum objavljivanja: 21.03.2009.