Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Melanholija Ivane Flegar

U četvrtak, 19. februara u Galeriji Doma kulture "Studentski grad", otvara se magistarska izložba autorke Ivane Flegar, pod nazivom "Melanholija". Izložba traje do 3. marta.

 


" Mislim da postoje dva glavna pokretača za sve što kreativno radimo. Jedan je ljubav, ili strast. Drugi je mržnja, ili bes - suprotni član. U siuštini je svih vrednosti da imaju odgovarajuću nevrednost. Kao što se smatra da u svim posebnim dimenzijama lepog postoji i ružno. Obe su podjednako jake i obe okupiraju naša tela i umove toliko da im se ne možemo lako odupreti. Za mene je veći pokretač ova druga vrsta emocija - negativne, ako ih takvim mogu nazvati. Bol, bes, tuga, očaj, beznađe... to je nešto što razumem, što najčešće vidim i na  ovoj izložbi sam pokušala da uhvatim te emocije na svojim grafikama."


Ivana Flegar - akademski slikar i grafičar rođena je u Beogradu 1981. godine. Školu za dizajn završila je u Beogradu 2000. godine. Juna 2005. godine diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Gordane Petrović i Jugoslava Vlahovića. Član je ULUS-a od februara 2007. godine i do sada je imala više kolektivnih izložbi.   


                               


Datum objavljivanja: 18.02.2009.