Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Međunarodno trijenale grafike

Prvo Međunarodno trijenale grafike biće otvoreno 1. juna u 19h u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić. Trijenale je zamišljeno kao kreativan susret starih i novih umetničkih tendencija, renomiranih grafičara i mladih provokativnih umetnika na polju savremene grafičke umetnosti.


 


Težnja Prvog međunarodnog trijenala je da prikaže različite estetske identitete savremenih umetnika, kao i da istraži  kulturološki potencijal grafičke umetnosti u ostvarivanju komunikacijskog mosta Srbije i drugih zemalja.




Na izložbi Prvog međunarodnog trijenala grafike biće predstavljeni radovi 120 umetnika iz Srbije i 135 umetnika iz 32 zemlje sveta (Španija, Francuska,  Danska, Belgija, Finska, Japan, Indija, Kina, Kanada, Norveška, Švedska, Italija, Bugarska, Velika Britanija, Nemačka, Amerika, Meksiko...)




Pored centralne izložbe, predviđen je i prateći program koji se sastoji od samostalne izložbe gosta Trijenala u galeriji Grafički kolektiv, kao i izložbe grafika studenata FLU u Centru za grafiku i vizuelna istraživanja.



Datum objavljivanja: 31.05.2011.