Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Mediteran Mie Lužajić

U ponedeljak, 19. januara, u 19. časova u Galeriji SULUJ otvara se samostalna izložba grafika Mie Lužajić, pod nazivom "Mediteran". Radovi se mogu pogledati do 31. januara.

 


Mia Lužajić pripada mlađem krugu beogradskih grafičara / 1977.g /, koji su svoju stručnu edukaciju poneli sa Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.Tamo je Mia diplomirala na odseku grafike, 2002.g, a prošle godine je na istom fakultetu i magistrirala. Mia u svom kontinuiranom radu i bavljenju grafikom, pokazuje nežniji senzibilitet, koji se najbolje artikuliše u tehnici kombinovane štampe / linoreza.


Njeni motivi su vezani za more i morski pejsaž, eterični su. Ovim ciklusom » Mediteran « Mia vešto plovi belinama i površinama papira, kombinujući suptilan – gracilan crtež sa fluidnim, većim površima odabranog   kolorita...Mia svoj likovni svet izgradjuje već duži niz godina, izlažući na mnogim kolektivnim izložbama, uvek prepoznatljiva, bez dileme, svoja. Ovo joj je peta samostalna izložba. Na kolektivnim je izlagala oko 50 puta i dva puta je nagradjivana. Član je ULUPUDSa od 2003.godine. Živi i radi u Beogradu.


 


 


Datum objavljivanja: 14.01.2009.