Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Matera - upotrebna i dekorativna keramika

Nezavisna umetnička asocijacija Art Komuna u saradnji sa DKC Majdan organizuje nedelju dizajna unikatne, upotrebne i dekorativne keramike od 23. do 27. aprila 2012.


 


"Matera" (mater lat. majka; terra lat. zemlja) je presek aktuelnih prilika u onom segmentu raznovrsne dizajnerske scene Srbije koja se bavi keramikom. Izložbeni, revijalni i tribinski programi obogaćeni su promocijom stručnog rada u keramici sa najmlađima i decom sa posebnim potrebama, predstavljajući jednu od najstarijih i najatraktivnijih grana umetnosti u njenoj autentičnoj atmosferi od istorijskih i teorijskih postavki, preko postupka izrade predmeta do prezentacije savremenih umetničkih praksi.



Događaj uključuje:



Izložbu radova 37 domaćih umetnika keramičara na 300 m2, prodajnog karaktera. Zajedničku izložbu radova dece sa posebnim potrebama i dece koja su učestvovala u radionici keramike «Svet zemlje» u DKC-u Majdan, takođe prodajnog karaktera (humanitarna akcija kao pomoć kreativnim radionicama dece sa posebnim potrebama i programima inkluzije). Oraganizovanje predavanja teoretičara i umetnika o estetskom oblikovanju predmeta i  otvorenu radionicu vajanja u trajanju od 2 dana koju vode akademske vajarke



Ceo događaj traje 5 dana, svakodnevno od 11.00 do 21.00h u prostorijama Dečijeg kulturnog centra Majdan, kulturni centar sa više stotina kvadrata izložbenog prostora i savremeno opremljenim prostorijama za promotivne i stvaralačke aktivnosti,  na samo 4 minuta vožnje od zgrade «Beograđanka».



Program:



23. 04 – Izložba (svakog dana) od 11 do 21h, 19h: OTVARANJE, KOKTEL

24. 04 – Izložba (svakog dana) od 11 do 21h, 19 – 20:30h: PREDAVANJE – Božidar Mandić (umetnik)


 


 



Datum objavljivanja: 17.04.2012.