Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Mate Đorđević: Slike 2018-19

Galerija Kuturnog centra Sopot predstavlja najnovija dela Mate Đorđevića nastala u periodu od 2018. do 2019. godine. Izložba se otvara 8. maja u 19h. Postavka traje do 17. maja, 2019. godine.

 


Galerija Kulturnog centra Sopot, ove godine u sklopu svog programa, predstavlja najnovija dela Mate Đorđevića nastala u rasponu od 2018. do 2019. Galerija Sopot otvara izložbu 8. maja s početkom 19. časova, izložbu Mate Đorđevića, izrađenu od slika velikog formata nastale tokom prošle godine.


Mate će prestaviti najnovija djela iz perioda 2018. - 2019.godine.


Autor nastavlja svoje fantazmagorijske vizije koje vise o koncu logike apsurda, nihilizma, egzistencije i monstruozne fantazije, ukazujući na košmarnu-grotesku i gnusobu koja je u nastajanju, a zatim je verifikovana na platnu samog autora. Autentičnost Đorđevićeve vizije konačno jede samu sebe, pohranjujući se svojim staništem i na koncu sama pod sobom.


Sam autor izjavljuje: "Čovjek živi kao tvar, tako zasigurno živi manje, a više okrepljuje sebe,da je beživotnost koju živi njegova najveća aktivnost. Ovaj rad nastao je u poslednjih godinu dana.To je delo slomljenih kopalja, koji su nastali u prošloj godini. Nažalost, pripadam i sam jednoj od generacije koja je shvaćena. kao meso, koje se gurna i melje u mašinu za mljevenje istog od strane sopstvenog stoleća.Iz te mašine izlazim i sam a zatim izlaze i moje slike,poljuljane I lomljive no sa njih viri ono što je ostalo od mesa,tetiva I kostiju.”


 


 


Datum objavljivanja: 07.05.2019.