Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Masterpieces V - grupna izložba master studenata FLU

MASTERPIECES V grupna izložba master studenata Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu 25. III - 13. IV Umetnički prostor U10 Kosovke devojke 3.

 



 


Izlagači / Exhibitors:

Anja Arambašić, Obrad Ćešić, Bojan Dimić, Iva Dimitrijević, Ilija Dinčić, Nikola Đelošević, Isidora Jancić, Lena Jovanović, Jana Jovašević, Aleksandra Kovačević, Bojana Milašinović, Sofija Pavković, Teodora Pendić, Anja Petrović, Lola Petrović, Bojana Prodanović, Đorđe Radović, Aleksandar Smederevac, Veljko Stanojević, Zorana Stevanović, Jelena Vojvodić, Ksenija Vučićević





25. III - 13. IV



Otvaranje: 25. III, 19h

Projekat „Masterpieces” održan je prvi put 2019. godine i od tada se realizuje jednom godišnje u Umetničkom prostoru U10. U okviru petog izdanja izložbe predstavljeni su radovi master studenata svih odseka Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Cilj izložbe je upoznavanje i povezivanje unutar umetničke scene radi integrisanja i uspostavljanja baze za buduće saradnje. Kao i u prethodnim izdanjima, projekat će se odvijati u neposrednoj saradnji i otvorenoj komunikaciji između master studenata FLU i kolektiva U10, a postavka će se realizovati kroz timski rad svih učesnika. U okviru izložbe „Masterpieces V”, svoje radove predstaviće dvadeset i dvoje mladih umetnika i umetnica.



Tokom pete po redu izložbe „Masterpieces” izdvajaju se brojne i raznorodne tematike, u kojima se ogledaju, između ostalog, i teme od suštinske važnosti za mlade stvaraoce danas. Noseći neuhvatljiv termin savremenosti, radovi komuniciraju o konstantnoj potrebi za razumevanjem: sebe, prolaznosti, socijalnih konstrukata, svakodnevnih predela, rodnih normativa, nasleđa, umetničkih načela itd. Skoro je bespredmetno pokušati ove teme i narative ukalupiti u jednu izložbu konceptom, međutim, čini se od značaja pokušaj mapiranja niti koje se prepliću kroz postavku. Prepoznavanjem ovih fenomena ne dolazi se samo do godišnjeg pregleda mlade savremene umetničke scene, već se otvara i prostor za razgovor o tome šta je važno mladima danas, gde se i kako njihova pažnja zadržava, i koje su tačno vrednosti vremena u kome živimo i stvaramo. Ovde i sada su termini koji večno beže, tu su na vidiku ali izvan domašaja. „Masterpieces” je upravo poziv na ovaj vid prisutnosti, koji se neguje kroz prepoznavanje, kolaboraciju i podršku.


 



Datum objavljivanja: 22.03.2023.