Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Maša Avramović: Small Large Extra Large

U ZAVOD Multi concept baru u toku je Mikser Fest 2016 koji predstavlja umetnika Mašu Avramović sa izložbom "Small Large Extra Large", od 8. do 28. juna 2016.godine.

 



 


Svet koji se pojavljuje pred nama u karakterima i crtežima Maše Avramović odraz je njenog unutrašnjeg stanja. Likovi na crtežima kao da postoje van sveta u kojem smo. Kao da čekaju da budu pozvani u priču, u život, u prostor i vreme Oni su Bića Svetlosti koja imaju nama prepoznatljiv oblik.



Oni su esencija iznedrena iz centra samog Izvora i oličenje su dobra i visoke frekvencije. Ova bića titraju i čekaju da budu ubačena u životni tok, strip, film, priču ,muziku, a opet su sve to zajedno i jedno. Svetlost i dobro.



Maša Avramović  je rođena 1994. godine Beogradu. Završila je srednju Školu za dizajn i trenutno studira animaciju na Fakultetu primenjenih umetnosti. Najviše se bavi ilustracijom karaktera i ljudi oko sebe. Učestvovala je na više

grupnih izložbi i radionica, i radila dizajn karaktera za kratki internacionalni animirani film. U slobodno vreme gleda filmove, vozi bicikl i crta. Ovo je njena prva samostalna izložba.


 



Datum objavljivanja: 06.06.2016.