Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Mario Kolarić: Topic One

U četvrtak, 11. novembra, od 18 časova, Galerija B2 otvara izložbu pod nazivom "Topic One". Izložba je otvorena do 14. novembra.

 



 


"Kakav je otisak koji ugrađujemo u našu okolinu i koji otisak ostaje na nama? Otisak prikazan na papiru može se pročitati na mnogo načina, dok ekspozicija svetlosti postaje sama šifra. Linije nacrtane na papiru mogu se uporediti sa naporima koje svakodnevno ulažemo i odlukama koje donosimo, na otiske života koje ostavljamo za sobom. Da li je linija relativna u odnosu na naše puteve koje tabamo i možemo li prepoznati trud koji ide uz to naše putovanje? Pokušavajući da nađe odgovor na ova pitanja, Mario Kolarić preispituje likovni problem crteža, ruši dualistički pogled na sliku i precizno gradi geometrijski skladnu celinu.

 

Izložba "Topic One" je kolaborativni projekat sa Centrom za istraživanje javnih politika i nadovezuje se na transpoziciju digitalnih otisaka radnika na internetu koji su u fokusu istraživanja Centra.

 

Reč je o četvrtom Centrovom umetničkom projektu koji je nastao povodom međunarodne konferencije Budućnost rada. Kroz svoje buduće delovanje organizacija će nastojati da promoviše nova iskustva savremene vizuelne umetnosti i da približi publici stvaralaštvo autora čija se autentičnost sve više prepoznaje na međunarodnoj sceni.".... Ivan Šuković

 

Mario Kolarić je vizuelni umetnik, rođen 1984. u Beogradu, a odrastao u Osijeku. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2010. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 2010. Radi na polju crteža, objekata i instalacija, stvarajući apstraktni narativ kroz jednostavne likovne elemente. Do sada je imao nekoliko samostalnih i više grupnih izložbi na Balkanu i u Evropi.



Trenutno živi i radi u Parizu.



Biće nam zadovoljstvo da nas posetite i da se družimo.



Napomena:

*Obavezne maske

*Ograničen broj posetilaca u prostoru


 



Datum objavljivanja: 11.11.2021.