Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Marina Crnomarković u SKC-u

Kompleksna instalacija sačinjena od crteža koji su postavljeni u prostoru i objekata između njih u takvom odnosu da jedan druge ističe i preispituje sa estetičke kategorije kroz praksu umetničkog delovanja.


 


"Snevanje koje vraća čoveka samom sebi mi služi kao pokretačka snaga: istraživanje mikro i makro kroz lavirinte maste i mape mirnoće.Pokušavam da probudim posmatrača dozvaljavajući im da sanjaju.

Stvaram klaustofobične i hermetičke svetove fantazije i stranosti,razvijajući narativno kroz postavljanje simbola naspram njihovih ishodišta ili sa druge strane u ironične okolnosti.

Konflikti i kontradikcije pospešuju ispitivačku atmosferu i upućuju posmatrača da presipita dvosmisao stvranosti, ilizije i percepcije.

Moj rad reflektuje moje pokušaje da promenim opažanje fizičke supstance i običnosti, pogled dalje od površine stvari,tražeci smisao u skrivenom ili nekad neprimetnom.

Istražujući teme regeneracije i fizičke i neopipljive konekcije između tela,duha i prirode.Prikazujući istovremeno kontradiktorne sadržaje,vraćajuci nas telu kao objektu istraživanja,i iščezavajuće tačke u prikazivanju.

Koristim guranje i natezanje prostora i iluzije kao drugi nacin manipulacije svesnosti posmatrača.

Trenutno stvaram na način sličnom kuvanju.Uzimajući različite sastojke koji kombinovani stvaraju senzaciju.

Stvarajući prostore, dozivljaje gde se iskusi izvestan osećaj iznenađenja, više oblik nelagodnosti; posetilac prolazi kroz fizički i čulni proces gde ne može više da hronološki poveže ideje,asocijacije,uspomene i emocije. Namera je stvaranje sfere koje natera posetioca da dođe do dubine sopstvene duše."


 



Datum objavljivanja: 03.03.2008.