Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Marina Crnomarković

Kompleksna instalacija sačinjena od crteža koji su postavljeni u prostoru i objekata između njih u takvom odnosu da jedan druge ističe i preispituje sa estetičke kategorije kroz praksu umetničkog delovanja.

 


"Snevanje koje vraća čoveka samom sebi mi služi kao pokretačka snaga: istraživanje mikro i makro kroz lavirinte mašte i mape mirnoće.Pokušavam da probudim posmatrača dozvaljavajući im da sanjaju. Stvaram klaustofobične i hermetičke svetove fantazije i stranosti,razvijajući narativno kroz postavljanje simbola naspram njihovih ishodišta ili sa druge strane u ironične okolnosti.


Konflikti i kontradikcije pospešuju ispitivačku atmosferu i upucuju posmatrača da presipita dvosmisao stvranosti, iluzije i percepcije. Moj rad reflektuje moje pokušaje da promenim opažanje fizičke supstance i običnosti, pogled dalje od površine stvari, trazeći smisao u skrivenom ili nekad neprimetnom. Istražujuci teme regeneracije i fizičke i neopipljive konekcije izmedju tela,duha i prirode.Prikazujući istovremeno kontradiktorne sadržaje,vraćajući nas telu kao objektu istraživanja,i isščezavajuće tačke u prikazivanju. Koristim guranje i natezanje prostora i ilizije kao drugi način manipulacije svesnosti posmatrača.


Trenutno stvaram na način sličnom kuvanju. Uzimajući različite sastojke koji kombinovani stvaraju senzaciju. Stvarajući prostore,doživljaje gde se iskusi izvestan osećaj iznenađenja,više oblik nelagodnosti; posetilac prolazi kroz fizički i čulni proces gde ne može više da hronološki poveže ideje,asocijacije,uspomene i emocije.Namera je stvaranje sfere koje natera posetioca da dođe do dubine sopstvene duše."

Marina Crnomarković


 


Datum objavljivanja: 07.03.2008.