Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Mariko Hori: Perhaps, perhaps not

Radovi umetnice Mariko Hori zasnivaju se uglavnom na instalacijama koje predstavljaju alternativni prostor i momenat u kome se nešto nepredviđeno dešava, otkrivajući konkretan doživljaj kroz širenje i menjanje fokusa na detalje svakodnevnog života. Kc Grad, 25. septembar, 20h.


 


Uprkos činjenici da je studirala arhitekturu njeno interesovanje je usmereno uvek ka detaljima i  sitnim predmetima.  Mariko smatra da ima već toliko predivnih stvari na svetu, pa joj mali objekti i detalji daju daleko svežiju perspektivu.  Predmeti koje otkriva  mogu biti oni koji već postoje ali ih često i ne primećujemo osim ako se nešto nepredviđeno ne desi. U svojim radovima Mariko želi da zabeleži baš taj trenutak kada se nešto neočekivano desi što paznju posmatrača neočekivano usmeri ka odredjenom mestu.



The airing project je projekat koji traje u kome ona instalira male objekte po različitim lokacijama u gradu. Ti, nepredvidjeni objekti usmeravaju pažnju posmatrača i čine takav doživljaj iznenadnim i novim.



Izložba je otvorena do 29. septembra.


 



Datum objavljivanja: 23.09.2013.